platanos,platanos-paradisi.gr,πλάτανοσ-πλάτανος,παραδείσι,ταβέρνα,tavern
 Ο πασπαλάς είναι ένας ιδιαίτερος μεζές που δεν τον φτιάχνουν πολλοί .... στην ευρύτερη περιοχή και αυτό γιατί η διαδικασία παρασκευής του και η φύλαξή του δεν είναι τόσο εύκολη. Είναι ένας κατ' εξοχήν χειμωνιάτικος μεζές γι αυτό και αυτό που βλέπετε ως λίπος χρησιμοποιείται για την διατήρησή του που όμως τρώγεται ευχάριστα ακόμα και το καλοκαίρι που με τη θερμοκρασία λιώνει αμέσως με το που σερβιριστεί.

Είναι φύσει αδύνατον να μην δοκιμάσεις αυτό τον μεζέ για μερακλήδες όπου οι ντόπιοι τις χειμωνιάτικες ημέρες του δίνουν και καταλαβαίνει. Συνηθισμένο το φαινόμενο όπως διέρχονται από το χώρο μας να σταματούν για μιά "κούπα", όπως λένε, κρασάκι το οποίο συνοδεύουν με αυτό το ντόπιο έδεσμα. "Έλα για μιά κούπα κρασί" φωνάζει ο φίλος τον φίλο και πριν έρθει η κούπα ο Χρήστος το έχει ήδη κόψει και ο Γιάννης το σερβίρει.



 
Κορυφή